Det ba blev så.....

Solen skiner och himlen är blå la la la... Kommer ni ihåg den låten, vi sjöng den alltid i 1an-3an med fröken Lena : ) Och här sitter jag i min allra snyggaste outfit (pyjamasbyxor & tshirt) och kan verkligen inte sluta skratta..! Det var så kul igår när vi var och fikade och Lollo kom på "fingergrejen", om jag kan kalla det så. Haha. Det var veckans höjdpunkt såhär långt. Eftersom det bara är onsdagförmiddag så tror jag att det kommer komma fler såna tillfällen. Typ på fredag kanske. Jag & Nella ska till Växjö till hennes syster. Studio54 fest.. Kanske är det så att någon har lite glitterkläder att låna mig? Då jag själv knappt inte äger ett enda plagg med glitter på. Joo jag har ju det gula linnet med en rosa sjöhäst på. Men den är ju inte så stor och inte så rosa heller längre för den delen. Dumt. Hade ju vatt en höjdare annars, inte! Men det blir nog kul, lite annat folk för en gångs skull.
På lördag blir det fest igen. Fast i Jkpg den här gången. Det kan nog bli lika spännande som vanligt, det blir ju vad man gör det till, som vi brukar säga. Och ja, vi brukar alltid göra det till något bra. Med lite vin i kroppen så blir den här staden mycket roligare, det kan jag bara inte förstå...
Jag tror att för första gången i hela mitt liv känner jag att jag verkligen klarar mig utan någon att krama och hålla i handen, och tänk nu på att det är vår. Jag klarar knappt av min egen pappa. Åååh han går mig på nerverna. Varför kan inte han ha ett vanligt jobb och jobba alla dagar som vanliga människor gör.. Så män? Nee. För en gångs skull så säger jag nej.

You ought to know:
Just because you're full of it, it doesn't mean that you're the shit
So take a good look at me
Now, here's some good advice: Try some manners, fuckface!

Loving you is like food to my soul.

"Min älskling har ett hjärta av snö
så skört och vasst som skaren
och det smälter lika lätt som isen i
drinken i glaset som hon lämnat i baren"

Jag minns det fortfarande. Det var som igår. Och jag sitter fortfarande fast i det förflutna. Lite för långt bak i tiden för att kunna släppa taget om allt. Lite för hårt hållen av tiden som egentligen inte finns. Lite för mycket, för att kunna släppa in någon helt. Någon ny. Kanske är det så att man är kär i kärleken. Innan var du inte riktigt verklig, det är du nu. Alla vet, alla frågar, alla fnissar men jag tycker bara det är jobbigt. Att vara kär är inte min grej, jag säger inte att jag är det nu, men jag borde inte bli det heller. Det är först när man är kär och att allt är underbart, det är då man börjar ställa frågor och det är då det skiter sig.

Mitt hjärta smälter alltför lätt, det visste du. Men nu har jag blivit äldre och det känns som att jag faktiskt har lärt mig något av de misstag jag tidigare gjort. Och jag är ledsen, men jag vågar inte släppa allt riktigt än.


20070321

Varför blir jag alltid så svag på nätterna..
Varför känns allt mycket tyngre och jobbigare?

Och varför kan människor alltid ta mig från topp till botten på endast en mening.
Alltid är det så. Jag pallar inte. Just nu var det inte från att vara glad till ledsen.
Nu var det från att vara glad till arg. Väldigt arg.

Can you speak up and stop mum-mumbling?

Jag har ganska lätt att "glömma" saker som egentligen bara ligger och gnager under ytan. Ibland äter det upp mig lite smått inifrån. Och just nu är det Så mycket som bara vill komma ut men om jag säger det så finns det risk för att jag låter väldigt elak. Vilket jag inte vill, utan vill bara säga sanningen, utan att bli missförstådd. Men jag har lite svårt för att säga saker som jag tror kan såra andra, så jag behåller det för mig själv. Eller så är jag helt enkelt för feg. Det kan jag ta på mig också. Men just nu är det för mycket och jag vet inte vart jag ska göra av allt!



Idag var skolan bra. Jag börjar verkligen gilla Cilla mer och mer. Hon är rolig Och en bra lärare. Det är en bra kombination. Fram tills för några veckor sedan har jag trott att BrittMarie var den allra bästa läraren men det visade sig vara fel. Just nu håller jag med Carolina och känner mig bara lurad. Lurad på kunskap (trodde aldrig nånsin att jag skulle säga det). Det känns som att de två första åren av frisörlinjen är bortglömd och när man tänker tillbaka, vad gjorde vi?! Jag minns knappt. Men nu har vi fullt upp att lära oss massa svåra ord och allt det uppenbara som ettorna redan kan. Vansinne kan jag tycka. Men gilla läget dårå. Annars var vi duktiga allihopa idag och klarade provet som vi har varit så nervösa för. Särskillt jag, som inte har ett plugghuvud. Men det gick ju jättebra och jag kan inte känna mig mer nöjd! Vad som var mindre bra i skolan idag var Frida. Jag blir så deppig av henne när hon är sån här. Inte för att hennes liv berör mig minsta lilla men det är nånting med henne som gör att man måste bry sig om henne. Och fastän man försöker så blir det bara fel. Jag har svårt för såna personer men ändå kan jag inte låta bli.. 

All in!

Helgen har varit bra, mycket mindre festande än vad jag hade tänkt, men den var bra ändå. Göteborg är alltid mysigt. Särskillt när solen skiner och alla är glada. Men jag håller med. Kul att vara 5e hjulet. Alltid det 5e hjulet. Mina systrar blir bara äldre, det är inget som förändrar det. Och jag kommer alltid vara yngst, minst och värst av alla de tre. Men så är det. Jag får leva med det. Och jag trivs ganska bra med det oxå för den delen!

Fiorucci hade inte fått in klänningarna än men till våren kommer det ca 10 modeller i vitt och då får jag åka ner igen! My & Malin, ni kanske vill följa med? Så kör vi ut Jossan & Aalex ur deras lägenhet haha. Det vore toppen. Emma, min lilla femma, vi får ta och festa te'et nästa helg eller nåt. Och Jone, du borde ha mer framförhållning haha. Vi ses mer när du kommer hem nästa gång.

Just idag känns det som nothing can bring me down. Jaa eller ja. Det där bakslaget som min kära mor tipsade My om har ju kommit, men inte ens det får mig på dåligt humör. Borde tänka mer på provet imon. Plugga mer och vara mera duktig. Men jag orkar inte, vill inte. . Men ändå sitter jag här och ler! Vad kan det bero på. Kanske att D kommer hit på tisdag? Ja, om jag nu inte bestämmer mig för att åka till Lager och försöka handla upp mina sista pengar förstås. Eller kan det vara för att jag känner mig helt fri från O? Jag vet inte. Nåt är det, och det känns jävla bra!

20070316


With every step I take the less I know myself
every vow I break on my way towards your heart
countless times I've prayed for forgiveness
but Gods just laugh at my face
and this path remains leading me into solitude's arms

Så en fråga har kommit på tal. Är det dags för ett byte? Byte av salong, byte av stad. Mamma tycker jag ska satsa på Göteborg. Utan att jag ens har sagt något till henne så tyckte hon att det skulle vara bra för mig att komma bort från den här staden, och jag kan inte annat än att hålla med henne. Så imon ska jag kolla upp Panache, om det är så bra som det står att det är. Gillar jag det så frågar jag. Annars blir det tillbaka till Jönköping utan nya drömmar. Vad svårt. Varför ska allt vara så svårt. Egentligen vill jag inte ta studenten, för jag vill inte bli vuxen. Jag vill vara 15 för resten av livet. Det var det bästa året! Och om det nu blir Göteborg, guuud så skönt det skulle vara, men skulle du följa med mig. En lägenhet kanske är bättre där nere, än här?

Initialer all over again.

O. Jag vill faktiskt inte hitta någon annan att äta glass med på utsikten. Det är ju en sak som vi gör. Men om du är så upptagen så ska jag inte störa dig. Jag vet att jag säger det ofta, att jag ska lämna dig ifred. Och det hade varit mycket lättare att göra det nu, om du hade köpt lägenheten ihop med henne. Det kanske låter konstigt. Fast å andra sidan så vill jag inte ha något av dig längre. Inte som det var innan. Jag har kommit över dig. Och det känns bra. Väldigt bra. Nu kanske jag också kan börja bygga upp ett normalt liv.

M. Jag vill att du ska jobba mina helger.. Det hade varit så mycket bättre. Nu kommer vi aldrig kunna gå ut samtidigt igen haha. Bra/dåligt? Inte vet jag. Fråga alla andra.. G&A tycker nog det är dumt, eftersom vi är Såna partyprinsessor, eller hur var det han sa? Ha. Visst serrö.

M. Vart har du tagit vägen? Svårt att förstå. Du är så nära men känns så långt bort. Jag tycker inte det är kul att bli sviken av dig helg efter helg. Vi kanske ska göra något åt det här?

J. Jag förstår det bara inte.

A. Saknar dig redan. Det är så långt kvar tills du kommer hem nästa gång! Men vi kan väl komma ner och hälsa på dig va? Mamma var ju liite sugen haha. Hoppas att det blir av.

D. Vad konstigt. Jag längtar till mässan. Dels för att det ska bli kul att se/uppleva, jag och My är ju ganska nya på den fronten, och dels för att du kanske, kanske ska dit. Jättekonstigt verkligen. Men det var trevligt i måndags. Lite trevligare än vad jag hade förväntat mig och det kanske är dumt. Ja, det är dumt. Väldigt dumt....


Dj, the next thing.

                                      image26

Förresten så ska Adam lära mig lite Dj grejer. Han lovar för mycket haha! Det kommer gå braaa. Inte.

Jag kanske ger upp snart.

Idag är det verkligen en märklig dag. Vaknade 05.20 av min väckarklocka, som Louise lovade att stänga av, vilket hon inte gjorde. Sen somnade jag naturligtvis om och vaknade av mig självt vid 10. Trodde jag kunde sova längre med tanke på hur lite jag sov i helgen. Fast det var en skoj helg. Många roliga människor, och fulla! Ja käre nån. Men ja. Jobb och lite sömn, det är ju helt klart en dålig kombination. Så jag ska försöka bättra mig. Det kommer Nog gå bra.
Annars är jag bara trött på Allt. Känns det som iaf. Jag vet om min vän ljuger för mig. För hon är nämligen inte så bra på att ljuga. Bara när hon ska säga vart hon är haha. Så, Du behöver inte låtsas att du känner henne bättre än mig, eller att du vill mig väl. För det går jag inte på. Om du skäms, säg det istället. Dumt att låtsas som nåt annat. Om det är något annat, så säg det istället då. För något är det ju. Den här staden är väldigt liten. Särskillt när man känner folk med stora munnar. Som mer än gärna tänjer lite på sanningen. Jag bryr mig inte om vad "han" ska tycka. Och om han nu skulle bli arg eller något sådant så är det mest pinsamt för honom då han har sagt att han inte bryr sig det minsta om mig. Frågan är egentligen. Vad är det Du är rädd för? Men ärligt sagt. Så skiter jag nog i vad du är rädd för. Den här stan är alldeles för liten för att bry sig om det. Och jag har mina egna rädslor att handskas med. Så tills nästa gång. Adjö.

Det vet jag nu.

Usch. Jag har börjat skriva på det här inlägget tre gånger nu. Men inget låter rätt. Inget ser bra ut. Inget känns bra just nu. Kanske O.C inte var så bra just ikväll. Det har väl hänt både bra och dåliga saker idag antar jag. 
När jag kom hem och satte mig framför datorn så var skärmen helt tom. Inga nya meddelanden nånstans och det var då jag insåg att jag blivit lurad. Lurad, igen. Det var ungefär då jag bestämde mig för att deppa ihop framför O.C och det var ungefär samtidigt som Linus ringde och gratulerade mig på kvinnodagen. Eller vad det nu heter. Förutom att han sa grattis och jag sa tack så hade vi inte särskillt mycket att prata om. Han var pank och jag var deppig. That's it. Där var den vänskapen tillbaka på ruta ett igen. Om vi kommer till ruta två den här gången, det tvivlar jag på. Det kanske inte gör något. Vad vet jag. Jag verkar inte veta nånting.
Robin ska fara halvvägs genom Sverige för att hälsa på sin vän. Vad kul tänkte jag då och kände att jag vill bara bort från den här staden. Han frågade lite ironiskt om jag skulle följa med och det var inte långt ifrån att jag sa ja på allvar. Men sen sa han att vi kunde mysa en annan gång. Haha. Ja, visst... Om 6 år? Det verkar vara den intervallen vi har på att träffas.
Ibland tror jag att Adam kan läsa mina tankar. För han frågade om jag ville följa med till Västervik på lördag. Ja, vilken lycka! Men sen en sekund efter kom jag på att jag jobbar både lördag och söndag. Men han sa att jag gärna fick följa med en annan gång. Det var ju bra..! Jag gillar verkligen Västervik. När jag blir gammal så kanske jag köper tillbaka gården. Den är verkligen underbar på somrarna. Jag ville alltid bo där när jag var liten.. Dreams, dreams, dreams.. MEN eftersom Adam även krossade alla mina planer på att gå ut nästa torsdag så hoppas jag att My tar mitt förslag på fullaste allvar och tar ledigt nästa fredag haha. Det skulle vara såå bra. Snälla, gör det! Jag behöver det så mycket. En hel kväll med bastu, lite öl, lite vin och spela TP. Kanske tillochmed vuxenfrågorna.
Förutom allt det här så har jag den värsta sortens huvudvärk, och har haft det hela dagen, men på toppen av allt det så åker Angelica tillbaka till Paris på måndag. Och det är tråkigt, jobbigt och dumt. Känns egentligen inte som att det har funnits nån tid nu när du har varit hemma.
Nella, jag följer ditt råd. Han kommer. Och vi ska fika. Men vi skulle ju fika på måndag med!!! Just det. Oj ja.. Men jag kan fika två gånger. Det har jag gjort förr... Alltid gott.
Nu ska jag gå och lägga mig. Tänka över mina synder riktigt noga för att sen komma på att det inte går att ångra sig och sen ska jag sova riktigt skönt. I min säng, mina lakan, mitt täcke och mina kuddar. Det blir visst bara jag och mina spöken inatt igen.
 Att 1+1 blir 2, det har jag aldrig varit med om. Men att 1*1 blir 0, Det vet jag nu.


20070307

Nu har  jag bestämt att Örebro inte ska komma hit. Nu ska jag bara säga det till honom med. Usch. Ska han komma hit så ska det inte vara för min skull. Det känns alldeles för dumt/psykopatiskt. Inte åker man väl 18mil för att träffa någon? Jag hade inte gjort det iaf. Kanske någon man känt i flera år. Men inte sen i söndags. Nej, nej, nej. Det kan inte bli annat än dumt och konstigt. Så nej. Ett vänligt, men bestämt, nej.

My är hemma igen. Det märks. Och det är skönt. Jag tycker det är lite tråkigt här hemma när du är borta. Särskillt när du säljer mig till höger och vänster till folk jag aldrig träffat. Men det kan ju vara trevligt.. Nja. Du har möjligtvis inget kort? Så jag är lite förberedd iaf... Ha. Hoppas du får ditt nummer, så att ni kan gööra't!

Hultsfredsbiljetterna köptes i fredags. Tänkte att jag skulle hämta ut dom idag. Men orkar verkligen inte åka in. Ska ju klippa farfar med. Fan vilken lycka alltså. Det är alltid lika kul att höra hans tjat om hur varje hårstrå ska klippas och om hur farmor kör dåligt och hur snåla alla är. Ja, det är verkligen kul.. Fast nu äter han ju medicin igen så då kanske han är lite "normal". Man kan ju hoppas. Ja. Hoppas är bra.

Jag har så väldigt mycket med skolan just nu. Och jag orkar verkligen inte ta tag i någonting alls. Allt känns hopplöst och alldeles för nära inpå. Teoriprovet, gesäll-mini-provet, projektarbetet, religionen. Föna vågor, gör läggning, öva på långhårsuppsättning, kamma läggningen, gör strukturritningar. Jag Orkar inte! Jag vill ta studenten nu. Men den är det enda i mitt liv som känns avlägset just nu. Tiden går så fort, men ändå så sakta. Men jag tror att med Nellas hjälp ska jag nog klara mig igenom det här. Vi kan väl försöka ihop, Du & jag? Glöm inte hur bra du är i mina ögon ♥

20070306

image25
Vad fan har ja gett mig in på?!